Ankara Ticaret Odası(ATO)tarafından, "Bilişim Sektörü Buluşmaları " semineri 13 Şubat 2024 günü saat 14:00 de Ankara'da bulunan ATO Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantı saygı duruşu yapılması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı Müteakiben,açılış konuşmasını yapan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz özetle şunları söyledi.
Günümüzde bilişim sektörü sadece kendi içinde değil, diğer sektörlerin içinde de yer almıştır.
Tarihte devletlerin gücü,sanayi ve askeri güçlerle olmuşken, günümüzde, bilişim ve teknolojik güç ön plana çıkmıştır.
Bilişim gelişiyor.ATO olarak bilişimin gelişmesine katkıda bulunmak adına, bu toplantıyı burada yapmaya karar verdik.ATO,çağı yakalayan bir oda olmak için çalışmalar yapıyor.
Ticaretimizde yer alan bütün konularla yakından ilgileniyoruz. Firmalarımızın gelişmelerine katkı sağlayıp, gelişmelerini yakından takip ediyoruz.Dünya markası olma yönünde çalışmalar yapılıyor.
Ardından konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise özetle şöyle konuştu.
Şehirlerimizin ve ülkemizin gelişmesinde tüm Dünya'da olduğu gibi,bilişimin çok önemli bir yeri vardır. Sanayi devrimi ile başlayan bilişim devri devam etmektedir. Bu alanda yatırım yapılıyor. Bilim ve Teknoloji hayatımıza yön veriyor.
Eskiden rekabet alanı şehirlerimizdeyken,artık, bütün Dünya sınırlarını kapsamaktadır. Bizim geleneksel yöntemlerle devam etmemiz mümkün değil. Bilişim, Teknolojik gelişmeleri takip etmek, bunun ışığında, ürettigimiz mal ve hizmetlerin satışı katma değeri ortaya çıkarır.
Son yıllarda, bilişim sektöründe ihracatlar var. Sektör her geçen gün büyüyor. Yapay Zeka,bilişim vb. teknolojik alanlarda faaliyet gösteren firmalar daha güçlü.
Hizmetlerimizi yenilediğimiz dijital kanallarla iletiyoruz.Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorularınızı, sorunlarınızı dinlemeye devam edeceğiz. Katkılarınızı bekliyoruz.
Daha sonra konuşan T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'da özetle şöyle konuştu.
Artık Dünya'nın dijital ortamdan geçtiği aşikar. Dijital dönüşüm, küresel merkez haline getirecektir.
Sağlık alanında da dijitalleşme oldu. Özellikle pandemi döneminde, dijital ortam yoğun şekilde kullanıldı. Yıllar itibariyle dijital başvurular artmıştır.
Dijital verilerin yüklenmesi, sağlık hizmetlerinin daha hızlı, verimli yapılmasını sağlamıştır. İnsan hayatının uzun,sağlıklı geçmesi, güçlü bir sağlık sisteminin olmasıdır.Dijitalleşmeyle insan sağlığı önemli şekilde takip edilebilmektedir.
Konuşmalardan sonra, toplantının "söz sektörde" bölümünde beklentiler, sorunlar ve çözüm önerileri katılımcıların iştirakiyle masaya yatırıldı. Adı geçen "söz sektörde"bölümü sonunda toplantı son buldu.
ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT
SON YAZILAR