AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE FEROMON TUZAKLARLA ÇÖZÜM

Muğla Büyükşehir Belediyesi, narenciye, kayısı ve şeftali gibi ürünlere zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadele için feromon tuzaklar yerleştirdi. Bu hizmet, üreticilerin organik üretim yapmasına yardımcı oluyor.

Akdeniz Meyve Sineğine Feromon Tuzaklarla Çözüm

Verimli topraklarıyla bir tarım kenti olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi, narenciye, şeftali, hünnap, incir gibi ağaçlara zarar veren Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadelesini sürdürüyor. İl genelinde bugüne kadar 10 bin 370, 2024 yılında ise 3 bin feromon tuzağı yerleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti, üreticiler tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor.

Datçalı üretici Selçuk Bozkurt, 25 yıldır organik ürünler yetiştirdiğini ve Büyükşehir’in sağladığı feromon tuzaklarıyla başarılı sonuçlar aldığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz meyve sineğine karşı Köyceğiz ilçesine 2 bin 620, Bodrum’a 300 ve Datça’ya 80 adet feromon tuzağı yerleştirdi. Narenciye, kayısı, şeftali, incir gibi meyve ağaçlarına 2024 yılında toplam 3 bin adet feromon tuzağı desteklendi.

Üretici Selçuk Bozkurt: “Büyükşehir tam zamanında yetişti”

Üretici Selçuk Bozkurt, 25 yıldır organik üretim yaptığını ve feromon tuzakların sağladığı verimden memnun olduğunu ifade etti. “Feromon tuzaklarını kendi paramla alıyordum, ancak fiyatlar artınca alamaz hale geldim. Tam bu esnada Büyükşehir Belediyesi’nin tuzakları dağıtması üreticiler için harika oldu” dedi.

Üretici Sezer Çetin: “İlaç parası vermiyoruz”

Üretici Sezer Çetin, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı feromon tuzakları sayesinde ilaç kullanmak zorunda kalmadıklarını belirtti. “Feromon tuzaklar sayesinde ürünlerimizi doğal yollarla koruyoruz, ilaç parası vermek zorunda kalmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras: “Üreticinin yanındayız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarım kenti Muğla’da üreticilere her alanda destek verdiklerini belirtti. Aras, “Verimli topraklarımızda üreticimizin tarlasından hasada kadar her alanda yanındayız. Özellikle meyve ağaçlarında önemli bir sorun olan Akdeniz meyve sineği ile mücadelede başarılı sonuçlar aldık” dedi.

MUĞLA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ